ESCARE - AN OVERVIEW

escare - An Overview

escare - An Overview

Blog Article

Profesioniștii din domeniul sănătății folosesc un sistem de clasificare pentru a descrie severitatea și tipurile escarelor. Astfel, se disting 4 categorii:

Tratamentul hidroactiv al escarelor reprezinta astazi un regular terapeutic, eficienta metodei fiind atestata de numeroase cazuri rezolvate in spitale si centre de specialitate.

Tratamentul cu pansamente moderne, hidroactive consta in debridare autolitica (curatarea non-invaziva a plagii cu pastrarea tesutului sanatos intact), stimularea formarii tesutului de granulatie (celulelor noi) cat si stimularea epitelizarii (inchiderea plagii). Aceste pansamente creeaza conditiile necesare pentru a depasi stadiul stagnant in care se afla escara ca urmare a dezechilibrului existent la nivel microcelular, sustinand procesul de vindecare in fiecare dintre fazele de evolutie ale acestuia (faza I – de curatare /exsudativa; faza II- de granulatie si faza III – de epitelizare).

In pozitia asezat sau culcat, corpul uman exercita o presiune asupra suprafetei de sprijin, aceasta exercitand o contrapresiune asupra suprafetei pielii cu treatment se afla involved.

Tratamentul pentru escare la domiciliu presupune o igienă corespunzătoare și reducerea presiunii, prin modificarea frecventă a poziției sau creșterea nivelului de mișcare.

Cel mai crucial aspect de risc in aparitia escarelor il reprezinta imobilitatea. Riscul maxim apare in cazul imobilitatii totale, atunci cand nu mai sunt posibile miscarile spontane, de exemplu, in cazul pierderii cunostintei sau paraliziei generale. In acest caz escara poate apare la orice varsta.

Phase three: This wound sort contains a deep, crater-like appearance down into your Fats percentage of the skin. The tissue will normally have yellow-colored useless tissue.

Incontinența urinară sau fecală – contactul prelungit al pielii cu urina sau fecalele crește riscul antiescare de a dezvolta escare, din cauza mediului umed persistent;

In ciuda lipsei de statistici oficiale se estimeaza ca in Romania numarul pacientilor cu escare ajunge la aproximativ 800 000 de persoane, majoritatea fiind ingrijite la domiciliu de catre apartinatori, aceasta patologie fiind deseori neglijata pana in stadiul avansat, cand poate periclita insasi viata pacientului.

Este recomandată utilizarea de perne și saltele de calitate, din spumă sau antiescare, precum și lenjerii de pat speciale pentru suportul pielii saltele antiescara sensibile, pentru a lessen fricțiunea. De asemenea, pacientul necesită o nutriție optimă, adaptată nevoilor fiziologice și patologice.

Clasificarea escarelor în funcție de facet encounter deosebirea dintre escarele uscate, treatment nu mysteryă lichid și escarele umede, care prezintă secreții.

Together with managing the wound, your Health care provider will make an effort to make you as at ease as feasible.

În stadiul cel mai avansat, escarele ajung până la mușchi și oase, ceea ce duce la creșterea semnificativă a riscului de apariție a complicațiilor: pacientul poate ajunge chiar să facă septicemie.

Modificări de textură – tegumentele din zona afectată pot avea textura unui burete sau pot fi mai moi decât pielea din jur;

Report this page